Home » » madius tangau (presiden upko) yang bercakap bohong!

madius tangau (presiden upko) yang bercakap bohong!madius tangau berusaha mahu menghasut orang kampung di Ranau untuk membenci SSKM-SSU(UK). Untuk itu, pihak kami serahkan hal ini ditangan anda untuk menentukan sendiri...

Bercakap biar FAKTA yang betul, jangan bergantung pada 'apa orang bilang'. MP ini menghina Doris Jones yang kononnya duduk di kerusi roda dan hanya duduk diam bergantung pada duit bantuan kerajaan UK. Persoalannya, kalau pun Doris Jones tidak sempurna, Doris Jones & SSKM sudah menyedarkan puluhan ribu rakyat Borneo, sedangkan MP ini yang dalam keadaan sempurna tidak melakukan apa-apa terhadap rakyat KDM nya yang dirampas tanah adat, masalah PTI dan sebagainya.

Ucapan daripada presiden upko-bn jelas menunjukkan kualiti dirinya. Apabila dilihat daripada mula dia memegang tampuk kepimpinan parti politik upko baru ini, dia seolah-olah berusaha untuk menampilkan dirinya dengan ketegasan terutama sekali dalam isu perjuangan SSKM-SSU(UK). Hinaan dan Fitnahan dilemparkan diterima dengan hati terbuka.

Pihak SSKM-SSU(UK) akan mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung dengan "Hasutan" yang dia sampaikan kepada orang kampung... Apakah dengan ucapan ini bukan kategori "hasutan" tetapi "nasihat"? Hanya orang bodoh akan mempercayai kata-kata nya...

Inilah wajah pemimpin upko... Tertanya-tanya juga pihak kami... Sejauh manakah sambutan Generasi Muda Negara Sabah terhadap perjuangan upko? Adakah sekadar mahu mendapatkan tempat benard dompok sebagai menteri penuh???

Selebihnya, anda nilaikan sendiri kata-katanya dan sila berikan pandangan anda...

Satu persoalan yang perlu dia jawab... Adakah sekarang ini etnik Dusun yang menjadi Ketua dalam Kerajaan??? Kalau tidak, tampar muka sikit supaya sedar daripada mimpi...

Perjuangan SSKM-SSU(UK) bukan memfokuskan kepada mana-mana spesifik etnik tetapi memfokuskan kepada BANGSA NEGARA SABAH DAN BANGSA NEGARA SARAWAK yang terdiri daripada pelbagai Etnik.

Isu Tonduo adalah permainan politik bn-umno. Ini bermaksud, upko juga terlibat secara tidak langsung dalam permainan hina, kotor dan jijik ini. Mengapa menyalahkan pihak SSKM-SSU(UK).
Selebihnya akan disimpan dalam kenyataan rasmi nanti...

Orang Sabah cakap..."buduh punya urang!"
Share this video :

0 comments :

Post a comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Video Collection SSKM-SSU(UK) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
| Distributed by Way2 Blogger Templates Proudly powered by Blogger